Poliisista päivää



Kädessäsi on sadan euron seteli. Vietkö sen ulkoportaille kynnysmaton alle? Tuskin! Eihän siinä ole mitään järkeä varmaan ajattelet. Olet oikeassa koska satanen ei ole kynnysmaton alla turvassa.
Ihmisellä on pankkikortti jonka hän vie tunnusluvun kera kyseiseen paikkaan. Nyt ajattelet, ettei kukaan järkevä ihminen niin tee. Valitettavasti näin on tehnyt useampikin ihminen. Tuntuu uskomattomalta. Miksi tolkun ihminen toimii näin? 

Kuvitelkaapa omalle kohdalle miten toimitte kun puhelin soi ja vakuuttavaääninen mies tai nainen soittaa:
– Komisario Kutvonen Keskusrikospoliisista päivää…

Lainkuuliainen kansalainen melkein järkyttyy poliisin soitosta. Vielä enemmän hän kauhistuu, kun komisario kertoo pankkitilin olevan vaarassa. Konnien kiinniottamiseksi tarvitaan pankkikortin tiedot ja tunnusluku. 

Tämä veronmaksaja on tottunut luottamaan viranomaisiin ja erityisesti poliisiin. Hän ajattelee, että kun kerran komisario itse soittaa, niin asian pitää olla tärkeä ja pakkohan se on…

Mikäli tolkunihminen erehtyy antamaan pankkikortin tiedot tai peräti pankkikortin tunnuslukuineen, niin todennäköisesti pankkitiliä rokotetaan tuntuvasti ja rahallinen tappio on huomattavasti enemmän kuin tarinan alussa mainittu satanen.

Oikea poliisi ei koskaan kysy, ei puhelimessa eikä muutenkaan pankkikortin tietoja. Näitä tietoja ei pidä antaa kenellekään sivulliselle. Vielä toisen kerran: poliisi ei koskaan kysy puhelimitse pankkikortin tietoja. 

Jos kuitenkin kävisi niin, että menit valepoliisin ansaan, niin yritä minimoida vahingot mahdollisimman pian. 

Soita korttien sulkupalveluun puh. 020333, ulkomailta +35820333. Numero kannattaa tallentaa kännykkään. Seuraavaksi soita poliisille puh 112. 

Uskotaan vain oikeita poliiseja eikä astuta valepoliisin ansaan toivoo

 Keijo Karhunen
 entinen oikea poliisi    

Takaisin